SERVİS ADETİ | 4 |
ZORLUK DERECESİ | Kolay |
HAZIRLIK SÜRESİ | 5 dk. |
PİŞME SÜRESİ | 5 dk. |
MALZEME LİSTESİ | MİKTARI | BİRİM FİYATI | TUTARI TL |
Ekmek | 8 dilim | 0,75 | |
Yumurta | 3 adet | 0,20 | 0,60 |
Sıvı yağ | 1 çay bd.100 ml | 5,50 | 0,55 |
Süt | 2 çorba kaşığı | 1,60 | 0,10 |
Tuz, karabiber | ½’ar çay kaşığı | 0,01 | |
Toplam Maliyet | 2,00 | ||
PORSİYON MALİYETİ | 0,50 tl |
YAPILIŞI:
Yumurtaları çukur bir kaba kırıp çırpınız.
Süt, tuz ve karabiberi yumurtaya ekleyip karıştırınız.
Tavaya yağı koyup kızdırınız.
Ekmeklerin her iki yüzünü de karışıma batırıp tavada kızartınız.
Daha hafif ve daha ekonomik olmasını isterseniz ekmeklerin tek tarafını yumurtaya batırıp kızartabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder