10 Aralık 2010 Cuma

kaşar pane

Konuklarınıza ara sıcak olarak sunabileceğiniz kaşar paneyi hazırlarken, kızartma esnasında eriyip akmasını önlemek  için eski kaşar kullanmanızı tavsiye ederiz.



Malzemeler: 4 kişilik
400 gr.kaşar peyniri (Kibrit kutusu şeklinde doğranmış 8 parça)
2 yumurta
Un
Galeta unu
Kızartma yağı
Yapılışı
Geniş bir kaba unu, başka bir geniş kaba da galeta ununu dökün. Yumurtaları iyice çırpın. Derin bir kızartma tenceresine yağı koyup orta ateşte kızdırın.Yağ kızmakta iken kaşar peyniri dilimlerini sırasıyla önce una sonra çırpılmış yumurtaya daha sonra da galeta ununa güzelce bulayın. Sonra tekrar çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayın. Bu arada yağınız yeteri kadar kızmış olmalıdır. Peynirleri pembeleşene kadar kızartınız.
Kızartma işlemi bitince servis tabağına alınız. Turşu ve mevsim salatası eşliğinde servis edebilirsiniz. 

1 yorum:

  1. çok güzel
    diğerleri gibi güzel
    (turgay günaydı)

    YanıtlaSil