24 Aralık 2010 Cuma

pancar turşusu

Lezzeti güzel olan pancar turşusunu ilgi çeken çarpıcı rengi ve lezzetinden dolayı mevsim salatalarınızın süslemesinde de kullanabilirsiniz.




Malzemeler:
1 kg pancar
1 su bardağı üzüm sirkesi
1 su bardağı pancarın haşlama suyu
4-5 diş sarımsak
Tuz
Pancarlar yıkanır. Kabukları soyulur. İyice pişene kadar haşlanır. Pancarlar piştikten sonra ince ince dilimlenir. 1 bardak sirke ile 1 bardak pancarın haşlama suyu karıştırılır.
Sarımsaklar havanda tuzla dövülür. Dilimlediğimiz pancarlar, sirke, haşlama suyu ve dövülmüş sarımsak çukur bir kabın içinde karıştırılır. Hazırladığımız bu pancar turşusunu temiz bir kavanoza koyup buzdolabına koyunuz. Turşunuz hemen kullanıma hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder