27 Şubat 2011 Pazar

börülce tarator

Taze börülce ile yapılan severek yiyeceğiniz bu tarator, yurdumuzun çeşitli yörelerinde börülce ekşilemesi, börülce salatası veya börülce turşusu diye de adlandırılır.




Malzemeler:
1 kg taze börülce (Ayıklanmış)
6-7 diş sarımsak (Dövülmüş)
1,5 limon suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tuz (haşlama suyu için)
Ayıkladığınız börülceleri uzunluklarına göre ikiye veya üçe bölünüz. Büyükçe bir tencereye bol su ve tuzu koyduktan
sonra kaynatınız. Börülceleri kaynayan suya atınız, haşlandıktan sonra delikli bir kepçe yardımıyla alarak büyükçe bir kabın içinde hazırladığınız soğuk –hatta buzlu- suyun içine alınız. Buzlu suyun içindeki börülceler soğuduktan sonra süzdürerek çıkarınız ve büyük bir servis tabağına alınız... Bir kâseye dövülmüş sarımsak, limon suyu ve zeytinyağını koyup çırpma teliyle çırpınız. Hazırladığınız bu sosu börülcelerin üzerine döküp servis yapınız. Eğer börülce taratoru daha sonra tüketmek isterseniz renklerini ve canlılıklarını kaybetmemeleri için sosu ilave etmeden buzdolabında saklayınız ve tüketeceğiniz zaman soslayınız. Afiyet olsun…

3 yorum:

  1. ben de çok severim. hele de sızma zeytinyağı kullanılmışsa.
    ayşe

    YanıtlaSil
  2. Biz de salata ve taratorlarımızda hep
    sızma zeytinyağı kullanıyoruz.Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Zarafet,ellerine sağlık tam bir ege yemeği. çok lezzetli görünüyor.
    buarada bloğumu ziyaretin ve yorumun için teşekkür ederim.yaşadığım internet probleminden dolayı cvp yazamamıştım yorumuna.

    YanıtlaSil