Yararları saymakla bitmeyen çörekotunu kullanmak isteyenler, çörekotunu sevenler için yumuşacık hafif bir kek tarifi...
Malzemeler:
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı (oda ısısında bekletilerek yumuşatılmış)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet yumurta
½ su bardağı toz şeker
1 su bardağı kendi kendine kabaran un (kekun)
2 çorba kaşığı su
1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi rendesi
2 tatlı kaşığı çörek otu.
Fırınınızı 170 derecede ısıtınız. Ölçü için 250 ml. bardak kullanınız. Kek için küçük bir kek kalıbı seçiniz.1 kaşık zeytinyağıyla yağlayınız. Artan yağı yumurta sarılarının üzerine ilave ediniz.3 adet yumurtanın sarısıyla
beyazlarını ayırınız. Büyük bir cam kâseye yumurta sarılarını koyunuz, mikserle tereyağıyla beraber iyice çırpınız. Yumurta aklarını orta boy bir cam kâseye koyunuz. Mikserle iyice çırpınız, kar haline gelince şekeri ekleyip birkaç dakika daha çırpınız. Yumurta aklarını ilk karışıma (yumurta sarıları tereyağı karışımı) ekleyiniz. Metal kaşıkla birkaç dakika karıştırınız. Karışıma yavaş yavaş un, Hindistan cevizi rendesi, çörek otu ve suyu ekleyip karıştırınız. Hazırladığınız karışımı yağladığınız kek kalıbına boşaltıp fırında 30 dakika pişiriniz. Ilık olarak yemek ayrı bir lezzet katacaktır.
beyazlarını ayırınız. Büyük bir cam kâseye yumurta sarılarını koyunuz, mikserle tereyağıyla beraber iyice çırpınız. Yumurta aklarını orta boy bir cam kâseye koyunuz. Mikserle iyice çırpınız, kar haline gelince şekeri ekleyip birkaç dakika daha çırpınız. Yumurta aklarını ilk karışıma (yumurta sarıları tereyağı karışımı) ekleyiniz. Metal kaşıkla birkaç dakika karıştırınız. Karışıma yavaş yavaş un, Hindistan cevizi rendesi, çörek otu ve suyu ekleyip karıştırınız. Hazırladığınız karışımı yağladığınız kek kalıbına boşaltıp fırında 30 dakika pişiriniz. Ilık olarak yemek ayrı bir lezzet katacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder