24 Şubat 2011 Perşembe

cevizli acılı antep ezmesi

Meze olarak sunabileceğiniz Antep ezmesi, kebapların ve ızgara etlerin yanına da çok yakışır.


 MALZEMELER:
3 adet domates (kabukları soyulmuş)
1 adet acı sivri biber
1 adet kuru soğan (soyulmuş)
3-4 diş sarımsak (dövülmüş)
1 yemek kaşığı biber salçası
½ demet maydanoz
1 çorba kaşığı nar ekşisi
½ limon suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı acı pul biber
1 çay kaşığı tuz
İri dövülmüş ceviz(süsleme için)

Domatesleri, soğanları, biberi ve maydanozu çok ince kıyarak ezme haline getiriniz. Salça, sarımsak, sumak,
pul biber, kuru nane, tuz, limon suyu, nar ekşisi ekleyiniz ve iyice eziniz. Zeytinyağını da ekledikten sonra karıştırıp servis tabağına alınız ve üzerini cevizle süsleyerek servi yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder