7 Şubat 2011 Pazartesi

sarmısaklı ekmek

Baget ekmek kullanarak hazırladığınız sarımsaklı ekmeklerinizi, özellikle balık, ve ızgara etlerin öncesinde iştah açıcı olarak sunabilirsiniz. Çorbanın yanında da tavsiye edeceğimiz sarımsaklı ekmekleri bayatlamış baget ekmekten hazırlarsanız daha lezzetli olur.

Malzeme:
Verev olarak dilimlenmiş 1 adet baget ekmeği
100 gr.Oda sıcaklığında Tereyağ
3-4 diş  dövülmüş sarımsak
4 sap İnce kıyılmış dereotu.
Tuz.
Fırınınızı 250 derecede ısıtınız.Tereyağ, sarımsak, dereotu ve tuzu karıştırıp ekmeklerin üzerine sürünüz. Bir tepsiye dizip  fırınınızın en üst katında yaklaşık 5-10 dakika üzerleri kızarana kadar fırınınızda kızartınız ve sıcak sıcak servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder