Servis adedi | 8 | ||
Zorluk derecesi | Orta | ||
Hazırlama süresi | 30 dakika | ||
Pişirme süresi | 40 dakika | ||
Malzemeler | Miktar | Birim fiyat | Tutar |
Beyaz etli balık (temizlenmiş) | 1/2 kg | 15,00 | 7,50 |
Kuru soğan (ince doğranmış) | 150 gr | 1,00 | 0,15 |
Maydanoz | Birkaç dal | 0,10 | |
Defne yaprağı | 2 adet | 0,02 | |
2 adet kereviz sapı (ince doğranmış) | 10 gr. | 2,50 | 0,03 |
Beyaz şarap | 150 ml | 9,25 | 1,39 |
Su | 1 lt | ||
2 çorba kaşığı zeytinyağı | 30 gr. | 7,50 | 0,23 |
Sarımsak (dövülmüş) | 1 diş | 0,02 | |
1 adet havuç (soyulmuş ve ince doğranmış) | 125 gr. | 1,50 | 0,19 |
Rendelenmiş domates | 425 gr | 1,50 | 0,64 |
2 adet patates soyulmuş ve doğranmış | 250 | 1,00 | 0,25 |
1 çorba kaşığı domates salçası | 10 gr. | 6,00 | 0,06 |
Kıyılmış taze kekik veya ½ çay kaşığı kuru kekik | 1 çay kaşığı | 0,02 | |
Taze iç midye | 350 gr | 20,00 | 7,00 |
Soyulmuş minik karidesler | 175 gr | 15 | 2,63 |
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz | ½ demet | 0,25 | |
Tuz, karabiber | 0,02 | ||
Genel toplam | 20,48 | ||
Porsiyon maliyeti | 2,56 |
Temizlenip hazırlanmış balıkları dilimler veya küpler haline getirin. Balıkları; 1 adet doğranmış soğan, maydanoz dalları, defne yaprakları, 1 adet doğranmış kereviz sapı, şarap ve su ile birlikte geniş bir sos tenceresine koyun. Kaynadıktan sonra kapağını kapatarak 25 dakika boyunca kısık ateşte pişirin. Balıkları çorba suyunun içinden alın; sebzeleri ise atın. Balığın derisini ve kılçıklarını aldıktan sonra bir kenara alın. Yağı bir tavada kızdırın. Kalan soğanı güzelce doğrayarak dövülmüş sarımsak, kalan doğranmış kereviz sapı ve havuç ile birlikte yumuşayana kadar kavurun, ancak kahverengileşmemesine dikkat edin. Rendelenmiş domatesleri, patatesleri, domates salçasını, kekiği, kenara aldığınız balıkları ve tuz-karabiberini ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika (veya patates yumuşayana kadar) pişirmeye devam edin. Bu sırada, midyeleri güzelce yıkayın. Karides ve midyeleri de tavaya ekleyerek 5 dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam edin. Balıkları tekrar çorba suyuna koyun. Kıyılmış maydanozları da ekleyerek yeniden kaynatın, kaynadıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte pişirin. Gerekiyorsa tuz-karabiber ekleyin. Çorbaları ısıtılmış kâselerde kızarmış tost ekmeği ile birlikte servis edin. Bunun yerine kızarmış tost ekmeğini çorba kâsesinin dibine koyduktan sonra çorbayı üzerine dökerek de servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder