hoşlananlar için harika bir tatlı |
şekeri süte ekleyiniz |
yumurtaları kaseye kırınız (4 tüm + 4 sarı) |
Servis adedi | 8 | ||
Zorluk derecesi | Orta | ||
Hazırlama süresi | 30 dakika | ||
Pişirme süresi | 40 dakika | ||
Malzemeler | Miktar | Birim fiyat | Tutar |
8 Yumurta (4 adet tüm 4 adet sarısı) | 8 adet | 0,20 | 1,60 |
1 Bardak toz şeker | 250 gr. | 2,50 | 0,63 |
1 paket vanilya veya 1 adet vanilya çubuğu | 1 adet | 0,10 | |
Karameli için | |||
½ bardak toz şeker | 125 gr. | 2,50 | 1,25 |
4 çorba kaşığı su | 0,01 | ||
3-4 damla limon suyu | 0,01 | ||
Genel toplam | 3,60 | ||
Porsiyon maliyeti | 0,45 |
Ön hazırlık olarak karameli yapmaya başlamadan, fırınınızın termostat ayarını 160 dereceye getirerek ısıtmaya başlayınız.
Bir tencerede sütü, şekeri ve vanilyayı kaynatın. Ilımaya bırakın. Daha sonra derin bir kâsede yumurtaları çırpma teli ile iyice çırpın. Ilık sütü yavaş yavaş karıştırarak çırpılmış yumurtalara ekleyin ve bir kenara bırakın. Çırpılmış karışımın üstünde oluşan köpüğü delikli bir kaşık yardımıyla alarak atın.
karışımın üstündeki köpüğü alınız |
Karameli yapmak için bir teflon tavaya ½ bardak toz şeker ve 4 çorba kaşığı suyu koyarak hafif ateşte eritip, şekerin suyu çekip kahve köpüğü rengini alıncaya kadar pişirin. Yaptığınız karameli kullanacağınız fırınlanabilir kaplara paylaştırın. Kapları elinizde çevirerek karamelin kapların tabanına tam olarak yayılmasını sağlayın. (bu işlemi hızlı yapmanız lazım çünkü karamel hemen donacaktır.)
karameli kaplara paylaştırınız |
karışımı kaplara dökünüz |
Köpüğünü aldığınız süt ve yumurta karışımını kaplara paylaştırın.
Kapları ılık su dolu bir tepsinin içine oturtun. Tepsinin içindeki su karamel kaplarının yarısına kadar olması gerekmektedir. Tepsiyi 160 derecede ısıttığınız fırına koyun. Tepsinin içindeki suyun hiçbir zaman kaynamamasına dikkat ederek 40 dakika pişirin (eğer su kaynarsa soğuk su eklemeniz gerekir. Su kaynarsa karameliniz pütür pütür olur.)
tepsiye kapların yarısına kadar ılık su koyunuz |
40 dakika sonra fırından çıkararak soğumaya bırakın. oda sıcaklığına geldiklerinde soğutucuya alın
soğuduktan sonra kalıplardan çıkararak servis yapın.
krem karameller fırından çıktı |
Resimler harika görünüyor. Çekeninde yapanın da eline sağlık :-) İlk fırsatta deniycem
YanıtlaSilçok anlaşılır bir tarif. ellerinize sağlık.
YanıtlaSil