23 Eylül 2010 Perşembe

pesto soslu makarna (rigatoni)




Pesto soslu makarna için farklı makarna çeşitleri de kullanabilirsiniz. Ama genelde rigatoni kullanılır. Rigotoniye  altarnatif penne de olabilir. Kısaca düdük makarna çeşitlerini kullanmanızı tavsiye ediyoruz.





Servis adedi
4
Zorluk derecesi
kolay
Hazırlama süresi
30 dakika
Pişirme süresi
12 dakika


Malzemeler
Miktar
Birim fiyat
Tutar
1 paket Rigatoni makarna (kalın düdük)
500 gr.
3,00
1,50
 4  çorba kaşığı pesto sos
100 gr.
18,50
1,85
 4 yemek kaşığı parmesan peynir
50 gr.
35,00
1,75
 1 çorba kaşığı tuz


 1 tencere su
4 lt.





Genel toplam


5,10
Porsiyon maliyeti


1,30



Büyük bir tencereye 4 litre su koyunuz. 1 çorba kaşığı tuz ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyerek kaynatınız. Su kaynadıktan sonra makarnayı atınız ve ara sıra karıştırarak isteğinize göre 10 dakika ile 12 dakika arasında haşlayınız.
Haşlama bittikten sonra bir süzgeç yardımı ile suyunu süzünüz. Süzülmüş makarnaları haşlama tenceresine geri alarak 4 çorba kaşığı kadar pesto sos ekleyerek güzelce karıştırınız. 
Servis tabaklarına aldıktan sonra rendelenmiş parmesan peyniri ve taze fesleğen (reyhan) yaprakları ile süsleyerek servis ediniz. 
not: pesto sos linkine tıklarsanız çok basit olan bu sosun yapılışını bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder