Pesto soslu makarna için farklı makarna çeşitleri de kullanabilirsiniz. Ama genelde rigatoni kullanılır. Rigotoniye altarnatif penne de olabilir. Kısaca düdük makarna çeşitlerini kullanmanızı tavsiye ediyoruz.
Servis adedi | 4 | ||
Zorluk derecesi | kolay | ||
Hazırlama süresi | 30 dakika | ||
Pişirme süresi | 12 dakika | ||
Malzemeler | Miktar | Birim fiyat | Tutar |
1 paket Rigatoni makarna (kalın düdük) | 500 gr. | 3,00 | 1,50 |
4 çorba kaşığı pesto sos | 100 gr. | 18,50 | 1,85 |
4 yemek kaşığı parmesan peynir | 50 gr. | 35,00 | 1,75 |
1 çorba kaşığı tuz | |||
1 tencere su | 4 lt. | ||
Genel toplam | 5,10 | ||
Porsiyon maliyeti | 1,30 |
Büyük bir tencereye 4 litre su koyunuz. 1 çorba kaşığı tuz ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyerek kaynatınız. Su kaynadıktan sonra makarnayı atınız ve ara sıra karıştırarak isteğinize göre 10 dakika ile 12 dakika arasında haşlayınız.
Haşlama bittikten sonra bir süzgeç yardımı ile suyunu süzünüz. Süzülmüş makarnaları haşlama tenceresine geri alarak 4 çorba kaşığı kadar pesto sos ekleyerek güzelce karıştırınız.
Servis tabaklarına aldıktan sonra rendelenmiş parmesan peyniri ve taze fesleğen (reyhan) yaprakları ile süsleyerek servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder