4 Eylül 2010 Cumartesi

minestrone (pesto soslu)


minestrone

İtalyan sebze çorbası olan minestrone farklı sebze kombinasyonlarıyla da yapılabilir. Biz size  en yayın kombinasyonu tarif etmek istiyoruz. Çok hafif ve son derece sağlıklı olan bu çorbayı en kısa sürede denemenizi tavsiye ederiz.


Servis adedi
6
Zorluk derecesi
ORTA
Hazırlık süresi
30 dakika
Pişme süresi
40 dakika




kullanılacak malzeme
miktar
birim fiyat
tutar
Kuru fasulye (önceden haşlanmış)
150 gr.
3,00
0,45
Et bulyon (2,5 litre suya)
2 tablet
0,10
0,20
1 adet kuru soğan (doğranmış)
125 gr.
1,00
0,13
1 sap pırasa  (halka olarak dilimlenmiş)
50 gr.
1,50
0,08
1 büyük havuç (halka olarak dilimlenmiş)
125 gr.
1,50
0,19
4 kereviz sapı (küçük doğranmış)
25 gr.
2,50
0,06
1 adet orta boy domates
125 gr.
1,50
0,19
1 adet kabak (halka olarak dilimlenmiş)
125 gr.
1,50
0,19
1 orta boy patates (küp doğranmış)
125 gr.
1,00
0,13
Makarna (Kısa düdük,midye v.b)
100 gr.
1,90
0,19
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
45 gr.
7,50
0,34
4-6 yemek kaşığı Parmesan(rendelenmiş)
50 gr.
35,00
1,75
2 tatlı kaşığı Pesto Sos
30 gr.
18,50
0,55
Tuz

0,01
Karabiber
0,01
Toplam maliyet
4,47
Porsiyon maliyeti
0,75


YAPILIŞI:
Yağda soğanı pembeleştiriniz,sırasıyla pırasayı ve havucu da ekleyip kavurunuz.
Et suyunu ekleyip yarım saat pişmeye bırakınız. Domatesin kabuğunu soyup çekirdeklerinin alarak küp şeklinde doğrayınız.
Daha sonra karışıma kerevizi, patatesi, kabağı, domatesi ve önceden haşladığınız kuru fasulyeler ile rende parmesandan 3 kaşık ekleyiniz.
Pişmesine yakın küçük makarnaları atınız, Pesto Sosu ekleyiniz ve on dakika daha pişiriniz.
servis kaselerinin üzerine rendelediğiniz permesan peyniri ekleyiniz.
afiyet olsun
minestrone

1 yorum:

  1. harika bir tarif. bbana acıktığımı hissettirdi. ilk fırsatta deneyeceğim.

    YanıtlaSil