28 Eylül 2010 Salı

tereyağlı karides sote

Karidesi çok seven New York'da master yapmakta olan ve bizden yapabileceği en basit karides tarifini isteyen Orçun'a


Orçun için hazırladığımız karidesin en doğal, en lezzetli ve pratik hazırlama şekli olan bu tarifi yayınlamadan geçemedik. 
Lezzeti yakalayabilmek adına taze karides kullanmanızı öneririz.








Servis adedi
4
Zorluk derecesi
ORTA
Hazırlama süresi
25 dakika
Pişirme süresi
5 dakika


Malzemeler
Miktar
Birim fiyat
Tutar
Taze  karides (çimçim Karides)
400 gr.
15,00
6,00
2 çorba kaşığı tereyağı
30 gr.
15,00
0,45
2 çorba kaşığı sıvıyağ
15 gr.
7,5
 0,22
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
0,25
bir fiske pul biber


Genel toplam


6,92
Porsiyon maliyeti


1,73

Karidesleri güzelce temizleyiniz.
Karidesleri temizlemek için önce kafalarını koparın. Daha sonra kabuklarını soyarak çıkarın. Karideslerin sırt kısmında bulunan bağırsağını çıkarmak için baş kısmından kuyruk kısmına doğru çok yüzeysel bir çizik atınız ve akan bir musluk altında yıkayarak temizleyiniz. 
Temizleme zahmetine katlanmak istemeyenler marketlerden hazırlanmış karides alarak kullanabilirler, ancak aynı lezzeti yakalayamazlar.

Orta boy bir tavayı ateşe koyunuz. Yağ hafifçe kızınca karidesleri atınız. Sürekli karıştırarak 4-5 dakika soteleyiniz. Sotelemeyi bitirince tuz, maydanoz ve pul biberi ekleyerek bir dakika kadar daha karıştırınız ve tere yağını ekleyiniz. Ocağı söndürünüz ve karideslerin ısısı ile tereyağı eriyene kadar karıştırınız. Karıştırma işlemi bitince servis yapınız.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder