Bu çorbayı krema yerine yoğurt veya süt kullanarak da yapabilirsiniz. Biz kremalı olanını tarif ettik.
Servis adedi | 6 | ||
Zorluk derecesi | ORTA | ||
Hazırlama süresi | 20 dakika | ||
Pişirme süresi | 20 dakika | ||
Malzemeler | Miktar | Birim fiyat | Tutar |
Mantar (İnce doğranmış) | 400 gr. | 7,00 | 2,80 |
margarin | 50 gr | 4,00 | 0,20 |
2 çorba kaşığı zeytinyağı | 30 gr | 7,00 | 0,21 |
Krema | 200 ml | 16,25 | 3,25 |
küçük soğan (Rendelenmiş) | 50 gr. | 1,00 | 0,05 |
yumurta | 1 adet | 0,20 | 0,20 |
3 çorba kaşığı un | 30 gr. | 1,00 | 0,03 |
1 adet limonun suyu | 0,03 | ||
1 diş sarımsak | 2 gr. | 10 | 0,02 |
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber | 0,02 | ||
Tuz, | 0,02 | ||
8 bardak sıcak su veya etsuyu | 2 lt | ||
Toplam maliyet | 6,83 | ||
Porsiyon maliyeti | 1,14 |
Orta boy bir tencereye margarin ve zeytinyağını koyunuz. Bu arada soğanı pirinç tanesi büyüklüğünde doğrayınız yada rendeleyiniz. Margarin eriyince soğanı atınız ve kısık ateşte kavurunuz. Soğan kavrulurken sarımsağı dövünüz veya çok küçük doğrayınız. Soğanı öldürme işlemi bitince sarımsağı atınız ve birkaç saniye çeviriniz. İnce doğranmış mantarları ilave ediniz ve (mantarları atar atmaz içine birkaç damla limon suyu atarsanız mantarların kararmasını önlemiş olursunuz) ara sıra karıştırarak soteleyiniz. Soteleme esnasında taze çekilmiş karabiberi ilave ediniz. Sıcak suyu veya et suyunu ekleyiniz ve kaynamaya bırakınız.
Diğer tarafta çukur bir kabın içerinde yumurtayı çırpınız. Un ve limon suyunu ekleyerek çırpmaya devam ediniz. Pürtüksüz bir karışım oluşunca çırpma işlemini bitiriniz.
Mantarları on beş dakika kadar pişirdikten sonra kaynamakta olan mantarların suyundan kepçe ile alarak un-yumurta karışımına karıştırarak yavaş yavaş ilave ediniz. Bu işlemi birkaç kez tekrarlayınız. Bunu yapmamızın sebebi yumurtalı karışım ile kaynamakta olan mantarlar arasında bir ısı dengesi oluşturup yumurtalı karışımın kesilmesini önlemektir. Karışımı tencereye karıştırarak ekleyiniz ve kaynamaya başladıktan sonra tuzu da ilave ediniz 3-5 dakika daha kaynatınız. Çorbanız hazırdır.
Servis anında her kaseye birer çorba kaşığı kadar krema ilave ediniz ve dereotu ile süsleyiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder