10 Ocak 2011 Pazartesi

iğnelik (döngel) kavurması

Ege bölgesinde semt  pazarlarında bulabileceğiniz veya sürülmemiş tarlalardan toplayabileceğiniz iğneliğin kavurmasını yoğurtla servis edebilirsiniz.



Malzemeler:
2-3 adet pırasanın yeşil sapları (Küçük doğranmış)
½ kg  iğnelik
3-4 adet kurutulmuş biber (sıcak suyun içerisinde bekletilerek yumuşatılmış)
1 kase sarımsaklı yoğurt
3 kaşık zeytinyağı
Tuz
karabiber

Düz bir tavada yağı kızdırınız. Pırasanın saplarını kavurunuz. Kurutulmuş biberleri de doğrayıp ekleyiniz. Ardından 1 cm kalınlığında doğranmış iğnelikleri ekledikten sonra ara sıra karıştırarak kendi suyunda pişiriniz. Haşlama tadının oluşmaması için kapak kapatmadan pişirmeniz gerekmektedir. Pişirme işleminiz tamamlanınca sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder