8 Ocak 2011 Cumartesi

krep hamuru (tatlı)

Tatlı krepleri meyve, reçel, marmelat ve dondurma ile doldurarak kahvaltılarda yada ikramlarda kullanabilirsiniz.
malzemeler
1,5 su bardağı un
3 yumurta
100 gr tereyağı (eritilmiş)
1/2 su bardağı süt
200 ml maden suyu
2 çorba kaşığı toz şeker
Yumurtaları çukur bir kasede çırpma teli ile iyice çırpınız. Daha sonra şekeri ekleyerek çırpmaya devam ediniz. Çırpma işlemi bitince unu kasenin içine eleyerek ilave ediniz. Sırasıyla tereyağı, süt ve maden suyunu da ekleyerek karışımı pürtüksüz ve koyu boza kıvamında bir hamur haline gelene kadar karıştırın.
Üstünü örterek 3 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra kullanınız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder