2 Ocak 2011 Pazar

kabak kavurması

MALZEMELER:
1 kg. küp şeklinde doğranmış kabak
200 gr. dana kıyması
2 adet soyulmuş, kuşbaşı doğranmış domates veya 1 çorba kaşığı domates salçası
1 orta boy doğranmış kuru soğan
Dereotu, taze nane, maydanoz,tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
½ kg süzme yoğurt
2 diş dövülmüş sarımsak
Toz kırmızıbiber
TARİF:
Tencereye yağı koyunuz, yağda soğanı pembeleştiriniz, kıymayı ekleyerek kavurunuz. Domatesleri, kabağı ve tuzu ekleyiniz. Kısık ateşte kabak kendi suyunda pişirdikten sonra ocağı söndüreceğiniz zaman yeşillikleri atınız ve tencerenin kapağı kapalı şekilde ılımaya bırakınız. Ilıyan kabak kavurmanızı servis tabağına aldıktan sonra,  sarımsaklı yoğurtla servis yapınız. Yoğurdun üzerine toz kırmızıbiber atarsanız hem ayrı bir lezzet hem de güzel bir görünüm elde edersiniz. Sağlıklı günler dileğiyle afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder