Malzemeler:
4 orta boy kabak
½ su bardağı elenmiş un (4 çorba kaşığı)
4 çorba kaşığı gravyer peyniri
1 yumurta (az çırpılmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2-3 diş sarımsak
½ demet kıyılmış dereotu
Kızartma yağı
Kabakları rendeleyip kâğıt havlu içerisinde sıkarak fazla suyunu alınız. Büyük bir derin kaba alıp yumurta, gravyer peyniri, tuz, karabiber, dereotunu ekleyiniz. Elenmiş unu da ekledikten sonra karıştırınız. Un az gelirse
biraz daha ekleyebilirsiniz.Geniş bir tavaya yağı koyunuz. Orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca hazırladığınız mücver hamurunu çorba kaşığıyla alıp başka bir çorba kaşığı yardımıyla birbirine yapışmayacak şekilde seyrek olarak koyunuz. Her iki tarafı da kızarınca bir servis tabağına alınız.
Ilık ya da soğuk servis edebilirsiniz. Arzu edenler sarımsaklı yoğurt eşliğinde de tüketebilirler.
Gravyer yerine beyaz peynir de kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder