Malzemeler
½ kg aşurelik buğday
1 adet kuru soğan doğranmış
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
½ çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
3 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Aşurelik buğdayı büyükçe bir tencerede bir taşım kaynatın ve bir kenarda en az iki-üç saat bekletin. (bu işlemi akşamdan yapıp sabaha kadar da bekletebilirsiniz)
Tereyağını zeytinyağı ile birlikte pilav tenceresinde kızdırınız ve soğanları atınız. Bu arada önceden bekletmekte olduğunuz buğdayın suyunu süzünüz. Soğanlar hafif karamelize olduktan sonra süzdüğünüz buğdayı ilave ediniz ve daha sonra baharatları ve tuzu ekleyiniz. Et suyunu da ekledikten sonra kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirerek altını söndürünüz ve demlenmeye bırakınız. Yaklaşık on beş dakika kadar demlendikten sonra servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder