25 Ocak 2011 Salı

sütlü yayla çorbası

Kışın sofralarımızın vazgeçilmez tadı yayla çorbasını severek yiyeceğinizi umuyoruz.



Malzemeler:
3 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı un
6 bardak su
1 bardak kaynar süt
1 bardak kaynar et suyu
3 çorba kaşığı pirinç (yıkanmış)
1 yumurtanın sarısı
250 gr. yoğurt
1 limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tarif:
Bir tavada tereyağını eritiniz ve unu kavurunuz. Ilımaya bırakınız. Bir tencereye 6 bardak suyu koyunuz ve pirinçleri ekleyip haşlayınız. Kaynar sütü ve et suyunu karıştırarak ekleyiniz. Tavadaki tereyağı un karışımını da
tencereye ekleyiniz.  Bu sırada yumurta sarısını cam bir kaseye koyup sürekli çırparak limon suyu ve yoğurdu ekleyiniz. Hazırladığınız terbiyeyi kaynamakta olan çorbaya azar azar yediriniz. Terbiyeyle de 5 dakika kadar kaynattıktan sonra tuzu ve naneyi ekleyiniz. 2-3 dakika daha kaynatıp ocağı söndürünüz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder