7 Mart 2011 Pazartesi

barbun tava

Barbun balığı denizin kumluk tabanlarında yaşar ve oldukça da lezzetlidir.
İki adet bıyığıyla kumu eşeleyerek hareketlendirir ve bu suyu galsamalarından geçirerek içindeki mikroskobik canlıları süzerek beslenir. 
Şu sıralar mevsimi olduğu için bu tarifi yayınlamayı gerekli gördük.
Bu tarifi barbunyaya çok benzeyen tekir balığı için de uygulayabilirsiniz.



12 adet barbunya balığı
4 çorba kaşığı un
2 kahve kaşığı tuz
2 diş kabuklu sarımsak üzerlerine bastırılarak ezilmiş
Kızartma yağı 

Balıkların pullarını bir bıçakla kazıyınız. Karınlarını yarıp temizleyiniz. (yada temizlenmiş olarak alınız). Balıkları bir kağıt havlu üzerine dizerek üzerlerini başka bir kağıt havlu ile örtüp fazla sularını emdiriniz. Balıkları tuzlayıp iyice unlayınız ve fazla unlarını silkeleyiniz. Çok derin olmayan bir tavada yağı kızdırınız ve sarımsakları içine atınız. Balıkları tek tek tavaya dizip her iki tarafları yeterince kızarana kadar pişiriniz ve fazla yağlarını emdirmek için kağıt havlu üzerine alınız. Daha sonra yeşillik, soğan ve limon dilimleriyle süsleyerek sıcak sıcak servis yapınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder