5 Mart 2011 Cumartesi

tarhana çorbası-kuru börülceli


Çok sevilerek yenen tarhana çorbasını kuru börülce ilavesiyle denemenizi tavsiye ederiz.


Malzemeler:
4 çorba kaşığı toz tarhana
4 su bardağı su
1 çay bardağı kuru börülce
(Bir gün önceden ıslatılmış)
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı sızma yağı
1 çorba kaşığı margarin
1 kahve kaşığı tuz
3 adet kurutulmuş süs biberi
2 diş dövülmüş sarımsak

Bir tencerede akşamdan ıslattığınız kuru börülceyi haşlayınız. Bir cam kâsede tarhanayı bir su bardağı suda ıslatınız. Tencereye yağı koyunuz, salçayı kavurunuz. Tarhanayı, kalan 3 su bardağı suyu ve kuru süs biberlerini ekleyiniz. Topaklanmaması için kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişiriniz.  Kaynamaya başladıktan sonra daha önce haşlayıp süzdüğünüz kuru börülceleri çorbaya ilave ediniz. Tuzu ve dövülmüş sarımsakları ekledikten sonra 5 dakika kadar daha kaynatıp ateşten alınız ve sıcak sıcak servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder