7 Mart 2011 Pazartesi

zeytinyağlı taze bakla





1 kg. taze bakla
1 demet taze soğan
1 limon suyu
1 demet dereotu (kıyılmış)
1 tatlı kaşığı şeker
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı un
500 gr. yoğurt
4 diş dövülmüş sarımsak

Baklaların baş taraflarını keserek ayıklayıp yıkayınız. Taze soğanları yıkayıp temizleyiniz ve baklaların boyunda kesiniz. Tencerenin altına baklaları düzgün bir şekilde yerleştiriniz. Üzerine taze soğanları diziniz. Zeytinyağı, tuz ve şekeri ekledikten sonra limon suyunun içinde unu karıştırıp baklaların üzerine dökünüz. Kısık ateşte pişirdikten sonra tencerenin üzerine bir servis kapağı kapatarak düzgün bir şekilde ters çeviriniz. Üzerine dereotunu koyunuz. Sarımsakla yoğurdu karıştırıp bir kaseye alınız ve baklaları sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis ediniz.

1 yorum:

  1. Bizim evin favori zeytinyağlısıdır zeytinyağlı taze bakla.ben farklı bi şekilde pişiriyordum birde bu şeklini deniyecem.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil