Malzemeler (4 kişilik)
750 gr. bamya
200 gr. orta yağlı kuzu eti(kuşbaşı doğranmış)
3 çorba kaşığı zeytinyağı(isteğe bağlı olarak margarin kullanılabilir)
1 adet orta boy kuru soğan (ince doğranmış)
300 gr. olgun orta boy domates (Kabuğu soyulup doğranmış)
1 çay bardağı koruk suyu (veya bir büyük salkım koruk)
2 çorba kaşığı sirke
3 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Bamyaları ayıklayınız.
Tencerede kaynamakta olan suya sirke ve 2 çay kaşığı tuz ilave ediniz.
Kaynayan suya bamyaları atıp 3 dakika haşlayınız.
Haşladığınız bamyaları kevgir yardımıyla başka bir kaptaki soğuk suya alınız. Sonra tekrar süzünüz.
Yağı kızdırınız.
Soğanları yağda pembeleştiriniz.
Etleri ekleyiniz. Yaklaşık 10 dakika pembeleşene kadar kavurunuz.
Doğranmış domatesleri koyunuz.
Bamyaları ekleyiniz.
1 çay kaşığı tuz ekleyiniz.
Koruk suyunu veya bir salkım koruğu (korukları bir poşetin içine koyduktan ve üzerine baskı uygulayarak tanelerin çatlamasını sağladıktan sonra) bamyaların üzerine koyup kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişiriniz.
*Koruk ile pişirdiyseniz piştikten sonra salkımı üzerinden alınız.
**Bamyaları sirkeli suda haşlamanızı tavsiye etmemizin nedeni içlerindeki sıvıyı suya bırakmalarını sağlamak ve o sıvının yemeğe karışmasını önlemektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder