4 KİŞİLİK
500 gr. ıspanak (ayıklanmış ve güzelce yıkanmış)
5 çorba kaşığı dolusu un
400gr.yoğurt
2 büyük diş sarımsak
Halis tereyağı
Kırmızı pul biber
Hazırladığımız ıspanakları, bir tencerenin içerisine koyup, üzerine 1 çay bardağı, su ilave edelim. Kısık ateşte(hafif sulu kalacak şekilde) pişirelim. Daha sonra,5 çorba kaşığı unu, teflon bir tavada yağsız olarak, pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavurduğumuz unu, soğuduktan sonra, hafif sulu bıraktığımız ıspanağa karıştıralım. Önceden hazırladığımız, sarımsaklı yoğurdu da, ilave edelim.(Bu yemeğin yeneceği zaman pişirilmesi uygundur.) Üzerine arzu ettiğimiz kadar tereyağını, bir tavada kızdırıp, pul biberini de ilave ederek, üzerine dökelim. Bu son işlemi, yemeğimizi, servis tabaklarına, koyduğunuz zamanda yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder