MALZEMELER
3 su bardağı dömi-glas sos
1 çay kaşığı tane biber
1 çay bardağı beyaz şarap
1 çay bardağı sirke
2 çorba kaşığı tereyağı
2 soğan
8 kornişon
Tuz, karabiber
1 demet maydanoz
YAPILIŞI
Soğanı incecik doğrayın, tane biberleri ezip bir tencerede soğana ilave edin. Üzerine beyaz şarapla sirke dökerek ateşe koyun. Hafif hafif kaynatarak tencerenin dibinde çok az sıvı kalana kadar çektirin ve dömiglas sosu ilave edip beş dakika hafif kaynatın. Süzgeçten geçirin ve bir telle karıştırarak tereyağını sosa yedirin. Maydanozu temizledikten sonra incecik kıyıp sosa ilave edin. Kornişonu incecik doğradıktan sonra sosa katın ve tuzla biberini kontrol edip servise hazır edin.
3 su bardağı dömi-glas sos
1 çay kaşığı tane biber
1 çay bardağı beyaz şarap
1 çay bardağı sirke
2 çorba kaşığı tereyağı
2 soğan
8 kornişon
Tuz, karabiber
1 demet maydanoz
YAPILIŞI
Soğanı incecik doğrayın, tane biberleri ezip bir tencerede soğana ilave edin. Üzerine beyaz şarapla sirke dökerek ateşe koyun. Hafif hafif kaynatarak tencerenin dibinde çok az sıvı kalana kadar çektirin ve dömiglas sosu ilave edip beş dakika hafif kaynatın. Süzgeçten geçirin ve bir telle karıştırarak tereyağını sosa yedirin. Maydanozu temizledikten sonra incecik kıyıp sosa ilave edin. Kornişonu incecik doğradıktan sonra sosa katın ve tuzla biberini kontrol edip servise hazır edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder