4 Ağustos 2010 Çarşamba

Taze Kırmızı Biber Ezmesi



MALZEMELER

6adet taze kırmızı kapya biber ( közlenmiş )
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kaşığı domates salçası
100 gr. Kadar kaşar loru
1 çay kaşığı kekik,
acı kırmızı biber,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
tuz

kimyon

YAPILIŞI
Közlenmiş ve kabukları soyulmuş kırmızı biberleri rondo veya robottan geçirin.
Daha sonra sırası ile domates salçasını, çatalla ezilmiş peyniri ve ezilmiş sarımsakları ekleyip karıştırın. Zeytinyağını ilave edin. Kimyon, kırmızı biber ve tuzu ekleyin.
Hazırladığımız sosu bir kavanoza alıp buzdolabında soğuttuktan sonra ertesi gün kulanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder