Çikolatalı glazürle servis ettiğimiz naneli keki arzunuza bağlı olarak çikolatayla kaplamadan sadece kek olarak da sunabilirsiniz.
Servis adedi | 8 | ||
Zorluk derecesi | YÜKSEK | ||
Hazırlama süresi | 30 Dakika | ||
Pişirme süresi | 45 dakika | ||
Isı ayarları | |||
Fırın yemekleri için (°C) | 170 | ||
Ocak üstü yemekler için (düşük-orta-yüksek) | |||
Malzemeler | Miktar | Birim fiyat | Tutar |
2 bardak un | 320 gr. | 1,40 | 0,45 |
2 bardak toz şeker | 400 gr. | 2,50 | 1,00 |
4 yemek kaşığı kakao | 60 gr. | 18,00 | 1,08 |
Yumurta | 3 adet | 0,20 | 0,60 |
1 bardak süt | 250 ml. | 1,80 | 0,45 |
½ bardak sıvıyağ | 110 gr. | 7,50 | 0,83 |
1 çay kaşığı hamur kabartma tozu | 5 gr. | 1,00 | |
1 çay kaşığı vanilya | 5 gr. | ||
½ bardak ılık su | 125 gr. | ||
2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane yaprağı | |||
Çikolatalı glazür | 3,98 | ||
Toplam maliyet | 9,39 | ||
Porsiyon maliyeti | 1,20 |
Fırınınızı 170 derecede ısıtınız. 25 – 30 cm çapındaki kek kalıbını veya fırın tepsisini 1 kaşık sıvı yağla yağlayınız.
Çukur bir kaba unu eleyiniz. Sırasıyla kakao, kabartma tozu, vanilya ve kıyılmış nane yapraklarını ilave ediniz. Diğer kâseye yumurtaları kırınız. Mikserle önce yavaş sonra hızlı devirde 2-3 dakika karıştırınız.Yağı, şekeri ekleyerek karıştırmaya devam ediniz. Daha sonra su ve sütü ekleyip karışıma önceki kâsede hazırladığınız unlu karışımı ilave edip birlikte iyice karıştırınız ve kek kalıbına dökünüz ve fırına sürünüz. Yaklaşık 45 dakika kadar kontrollü olarak pişiriniz. Kekiniz soğuyunca kalıptan çıkarınız ve üzerine hazır paketteki tarife göre hazırladığınız çikolatalı glazürü dökerek kekin bütün yüzeyine yaydırınız.
Glazür donduktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder