6 Ekim 2010 Çarşamba

çikolatalı naneli kek



Çikolatalı glazürle servis ettiğimiz naneli keki arzunuza bağlı olarak çikolatayla kaplamadan sadece kek olarak da sunabilirsiniz.


Servis adedi
8
Zorluk derecesi
YÜKSEK
Hazırlama süresi
30 Dakika
Pişirme süresi
45 dakika
Isı ayarları

Fırın yemekleri için (°C)
170


Ocak üstü yemekler için (düşük-orta-yüksek)






Malzemeler
Miktar
Birim fiyat
Tutar
2 bardak un
320 gr.
1,40
0,45
2 bardak toz şeker
400 gr.
2,50
1,00
4 yemek kaşığı kakao
60 gr.
18,00
1,08
Yumurta
3 adet
0,20
0,60
1 bardak süt
250 ml.
1,80
0,45
½ bardak sıvıyağ
110 gr.
7,50
0,83
1 çay kaşığı hamur kabartma tozu
5 gr.

1,00
1 çay kaşığı vanilya
5 gr.


½ bardak ılık su
125 gr.


2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane yaprağı


Çikolatalı glazür

3,98
Toplam maliyet


9,39
Porsiyon maliyeti


1,20
Fırınınızı 170 derecede ısıtınız. 25 – 30 cm çapındaki kek kalıbını veya fırın tepsisini 1 kaşık sıvı yağla yağlayınız.
Çukur bir kaba unu eleyiniz. Sırasıyla kakao, kabartma tozu, vanilya ve kıyılmış nane yapraklarını ilave ediniz. Diğer kâseye yumurtaları kırınız. Mikserle önce yavaş sonra hızlı devirde 2-3 dakika karıştırınız.Yağı, şekeri ekleyerek karıştırmaya devam ediniz. Daha sonra su ve sütü ekleyip karışıma önceki kâsede hazırladığınız unlu karışımı ilave edip birlikte iyice karıştırınız ve kek kalıbına dökünüz ve fırına sürünüz. Yaklaşık 45 dakika kadar kontrollü olarak pişiriniz. Kekiniz soğuyunca kalıptan çıkarınız ve üzerine hazır paketteki tarife göre hazırladığınız çikolatalı glazürü dökerek kekin bütün yüzeyine yaydırınız.
Glazür donduktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder