Kabartıcı olarak karbonat özellikle verilmiştir çünkü biz yoğurtlu malzemelerde karbonat, sütlü malzemelerde kabartma tozu kullanmanızı öneriyoruz. Unu da mutlaka eleyerek kullanınız.
Diğer ölçüler sabit kalmak kaydı ile ununu 3 bardağa kadar çıkartıp bir kek kalıbı veya tepside pişirip zeytinli ekmek gibi dilimleyerek de sunabilirsiniz.
Fırından çıkınca ılık yemenin tadına doyum olmuyor.
Servis Adedi | 6 |
Zorluk Derecesi | Orta |
Hazırlık Süresi | 20 dakika |
Pişme Süresi | 40 dakika |
miktar | birim fiyat | tutar | |
yumurta | 3 adet | 0,20 tl | 0,60 tl |
2 su bardağı un | 320gr. | 1,00 tl | 0,32 tl |
1 su bardağı zeytin yağı | 220 gr | 7,50 tl | 1,65 tl |
1 su bardağı yoğurt | 200 gr. | 2,70 | 0,54 tl |
36 adet siyah zeytin | 100 gr | 7,00 tl | 0,70 t |
4-5 adet yeşil soğan | 0,50 tl | ||
4-5 sap taze nane | 0,10 tl | ||
4-5 sap dere otu | 0,10 tl | ||
1 kahve kaşığı karbonat | 0,10 tl | ||
tuz | |||
Toplam maliyet | 4,61 tl | ||
Porsiyon maliyeti | 0,77 tl |
1. Muffin kalıplarınızı yağlayıp hazırlayınız.
2. Fırınınızı 170 derecede kızdırınız.
3. Taze soğan, nane ve dereotunu temizleyip kıyınız.
4. Siyah zeytinlerinizin çekirdeklerini çıkarınız. 24 adedini küçük parçalar halinde doğrayınız. 12 adedini sonradan muffinlere eklemek üzere bir kenara ayırınız.
5. Yumurtalarınızın bir tanesinin sarısını daha sonra muffinlerin üzerine sürmek için bir kaseye ayırıp diğerlerini derin bir çırpma
kasesine koyunuz.
6. Unu eleyiniz, karbonat ve tuzu ekleyiniz.
7. Mikserin düşük devresinde yumurtaları çırpınız, yağ ve yoğurdu ekleyiniz.
8. Unu, yeşillikleri ve kıyılmış zeytinleri ekledikten sonra tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam ediniz.
9. Karışımı muffin kaplarına dökünüz ve her birinin üstüne önceden ayırdığınız zeytinleri her birine birer adet olarak batırınız.
10. Ayırdığınız yumurtanın sarısını üstlerine sürdükten sonra önceden kızdırdığınız fırına sürünüz.
11. 40 dakika sonra muffinleriniz pişmiştir.
Ilık olarak servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder