12 Ekim 2010 Salı

piliçli kuru yemişli tagine

Malzemeler (6 kişilik)

1 kg. kuşbaşı doğranmış tavuk eti,
1 çay kaşığı safran,
Yarım su bardağı zeytinyağı,
2 baş soğan,
1 çubuk tarçın,
1 kahve kaşığı toz tarçın,
1 yemek kaşığı bal,
400 gr. hurma, kuru kayısı ve erik karışımı,
150 gr badem soyulmuş,
1 yemek kaşığı susam,
tuz, karabiber,
Yapılışı
Güvece sırayla tavuk parçaları, tuz, karabiber, safran, kabuk tarçın ve soğanlar konur. Üstünü örtecek kadar su eklenir. Orta ateşte 40 dakika pişirilir. Arada karıştırılır, gerekirse su eklenir. Bu süreden sonra toz tarçın ve bal eklenir. Sos tüm etleri kaplayacak şekilde karıştırılır. Etler pişince, kuru yemişler yıkanır ve tencereye eklenir. 1o dakika kısık ateşte yumuşamaları ve sosun yoğunlaşması sağlanır. Bu arada, bir tavada bademler kavrulur. Yemek servis tabaklarına alınır, önce tavuk parçaları, en üste kuru yemişler dizilir. Üstüne kavrulmuş badem konur ve susam serpilir. Sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder