Mürdüm eriği kullandığımız bu reçel tarifimizi evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Görünümü iştah açıcı, hafif ve lezzetli bu reçeli; mürdüm eriğinin mevsime veda ettiği bu günlerde uygulamanızı tavsiye ederiz.
Servis adedi | 1 kavanoz | ||
Zorluk derecesi | ORTA | ||
Hazırlama süresi | 2 saat 15 dakika | ||
Pişirme süresi | Yaklaşık 2 saat | ||
Isı ayarları | |||
Fırın yemekleri için (°C) | |||
Ocak üstü yemekler için (düşük-orta-yüksek) | Düşük | ||
Malzemeler | Miktar | Birim fiyat | Tutar |
Mürdüm eriği (ikiye bölünerek çekirdeği çıkarılmış) | 1 kg | 3,50 | 3,50 |
Toz şeker | 750 gr. | 2,50 | 1,90 |
1 bardak su | 250 ml. | ||
2-3 adet karanfil | 0,10 | ||
1 paket toz vanilya | 5 gr. | 0,15 | |
Toplam maliyet | 5,65 | ||
Porsiyon maliyeti |
Erikleri iyice yıkayıp süzdükten sonra, bıçakla ikiye bölünüz ve çekirdeklerini çıkarınız. Bir tencereye koyunuz ve üzerine toz şekeri dökünüz. İki-üç saat bekledikten sonra ocağa koyunuz, karanfili ekleyiniz ve çok kısık ateşte yaklaşık iki saat kaynatınız. Koyulaşmasına yakın vanilyayı ekleyiniz. Reçelinizin üzerinde köpük oluşursa temiz bir delikli kepçeyle köpüklerini alınız. Reçelinizin koyulaşma kıvamını kontrol etmek için; reçelin suyundan temiz bir kaşıkla küçük bir tabağa koyup soğumasını bekleyiniz. Soğuyunca reçelin üzerine dokunduğunuzda reçel büzülüyorsa reçeliniz olmuş demektir. Birkaç damla limon suyu ekleyerek birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağınızı söndürünüz. Bunun sebebi reçelinizin şekerleşmesini önlemektir. Sıcak sıcak reçelinizi temiz ve kuru cam kavanoza boşaltınız. Kapaklarını sıkıca kapatıp serin ve kuru bir yerde saklayınız. Reçelinizi buzdolabında tutmamanızı tavsiye ederiz. Nedeni kristalleşmesine sebebiyet vermemektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder