Son derece pratik bir tarif olan tavuklu böreğin hazırlık süresinin uzunluğu tavuğu haşlama süresinden kaynaklanmaktadır. Böreğinizi sade yiyebileceğiniz gibi sarımsaklı yoğurt ve yağda kırmızıbiber eşliğinde de servis edebilirsiniz.
Servis adedi | 12 | ||
Zorluk derecesi | ORTA | ||
Hazırlama süresi | 150 dakika | ||
Pişirme süresi | 40 dakika | ||
Isı ayarları | |||
Fırın yemekleri için (°C) | 170 | ||
Ocak üstü yemekler için (düşük-orta-yüksek) | Düşük | ||
Malzemeler | Miktar | Birim fiyat | Tutar |
1 adet tüm tavuk | 1,5 kg | 6,00 | 9,00 |
1 fiske toz karabiber | 0,02 | ||
6 adet yufka | 6 | 0,75 | 4,50 |
Tavuk suyu için | |||
1 çorba kaşığı sirke | 15 gr. | 5,00 | 0,08 |
1 adet kuru soğan | 100 gr. | 1,00 | 0,10 |
1 çay kaşığı şeker | 1,00 | ||
1 fiske tuz | |||
2 diş ezilmiş sarımsak | |||
2 adet karanfil | |||
8-10 adet tane beyaz karabiber veya karabiber | |||
3-4 sap maydanoz | |||
1 adet defne yaprağı | |||
10 bardak su | 2,5 lt. | ||
Sosu için | |||
1 kase yoğurt | 1 kg. | 3,00 | 3,00 |
1 çorba kaşığı tereyağ | 15 gr. | 15,00 | 0,23 |
1 fiske kırmızı pul biber | 0,02 | ||
Sarımsak 5-6 diş | 10 gr. | 10,00 | 0,10 |
Toplam maliyet | 18,05 | ||
Porsiyon maliyeti | 1,50 |
Fırınınızı 170 derecede ısıtınız. Tavuğu, tavuk suyu tarifimizdeki gibi haşlayınız. Haşlamış olduğunuz tavuğu kemiklerinden ve derisinden ayırıp çok küçük olmayan parçalar halinde didikleyip tuz ve karabiberle iyice karıştırınız. Tepsinin tabanını tepsiyi yağlarmış gibi tavuk suyu ile ıslatınız.
1.kat yufkayı seriniz. Yufkaları kenarından taşmayacak şekilde buruşturarak veya keserek kullanınız. Yufkayı tavuk suyuyla ıslatınız. 2.yufkayada aynı işlemi uygulayıp 3.yufkayı serdiğinizde didiklenmiş tavuk etlerinizi yufkanın üzerine yayınız ve elinizle bastırınız. Bu katta tavuk suyu kullanmayınız. 4. kat yufkayı tavuk suyuyla ıslatınız. Aynı işlemi 5 ve 6. kat yufkalarda da uyguladıktan sonra fırına veriniz. Yaklaşık 35-40 dakikada böreğiniz pişer. Fırından çıkan böreğinizi önce dört köşesinden başlayarak tavuk suyu ile nemlendiriniz. Böreğin üzerini yağlı kâğıt ile kapatıp içini çekmesini bekleyiniz.
Dilimleyerek servis yapınız.
İsteğe göre üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve biberli tereyağı ile de sunabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder