1 Ekim 2010 Cuma

napolitan sos



Napolitan sos taze fesleğen yaprakları kullanıldığında muhteşem bir lezzettir. Ancak taze fesleğenli tarifin yanı sıra hoş kokulu otlarla yapılan napolitan sos da çok lezzetli olur.
Makarnanın üzerine çok yakışan bu sosu taze domatesi rendeleyerek yoksa konserve domates veya hazır satılan rendelenmiş domates kullanarak da hazırlayabilirsiniz.



Servis adedi
4
Zorluk derecesi
Kolay
Hazırlama süresi
10 dakika
Pişirme süresi
30 dakika
Isı ayarları

Fırın yemekleri için (°C)



Ocak üstü yemekler için (düşük-orta-yüksek)
Düşük





Malzemeler
Miktar
Birim fiyat
Tutar
Rendelenmiş domates
1/2 kg
3,00
1,50
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
60 gr.
12,00
0,72
1 tatlı kaşığı sirke (Beyaz şarap da kullanabilirsiniz)
10 gr.
1,50 
0,15 
1 çay kaşığı  toz şeker



1,00


1 çay kaşığı tuz

2 diş sarımsak (ezilmiş)

1 fiske karabiber

1 fiske kekik

1 tatlı kaşığı kuru nane




Toplam maliyet


3,37
Porsiyon maliyeti


0,85

Küçük bir tencere veya kaşerole önce rendelenmiş domatesler konur. Sırasıyla tüm malzemeler eklenir ve kapağı açık olarak düşük ısıda kaynamaya bırakılır. Yaklaşık 25-30 dakika kısık ateşte pişiriniz. Sosunuz hazırdır. Zeytinyağını sosunuzun pişmesine yakın ekleyiniz. Bu şekilde lezzet kaybını önlemiş olursunuz.
Sosunuzu makarnalarla kullanabileceğiniz gibi ızgara tavuk ve köftenin üzerinde veya yanında da kullanabilirsiniz. Mevsiminde kekik ve nanenin yerine 7-8 iri yaprak kıyılmış fesleğen koymanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder