Napolitan sos taze fesleğen yaprakları kullanıldığında muhteşem bir lezzettir. Ancak taze fesleğenli tarifin yanı sıra hoş kokulu otlarla yapılan napolitan sos da çok lezzetli olur.
Makarnanın üzerine çok yakışan bu sosu taze domatesi rendeleyerek yoksa konserve domates veya hazır satılan rendelenmiş domates kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
Servis adedi | 4 | ||
Zorluk derecesi | Kolay | ||
Hazırlama süresi | 10 dakika | ||
Pişirme süresi | 30 dakika | ||
Isı ayarları | |||
Fırın yemekleri için (°C) | |||
Ocak üstü yemekler için (düşük-orta-yüksek) | Düşük | ||
Malzemeler | Miktar | Birim fiyat | Tutar |
Rendelenmiş domates | 1/2 kg | 3,00 | 1,50 |
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı | 60 gr. | 12,00 | 0,72 |
1 tatlı kaşığı sirke (Beyaz şarap da kullanabilirsiniz) | 10 gr. | 1,50 | 0,15 |
1 çay kaşığı toz şeker | 1,00 | ||
1 çay kaşığı tuz | |||
2 diş sarımsak (ezilmiş) | |||
1 fiske karabiber | |||
1 fiske kekik | |||
1 tatlı kaşığı kuru nane | |||
Toplam maliyet | 3,37 | ||
Porsiyon maliyeti | 0,85 |
Küçük bir tencere veya kaşerole önce rendelenmiş domatesler konur. Sırasıyla tüm malzemeler eklenir ve kapağı açık olarak düşük ısıda kaynamaya bırakılır. Yaklaşık 25-30 dakika kısık ateşte pişiriniz. Sosunuz hazırdır. Zeytinyağını sosunuzun pişmesine yakın ekleyiniz. Bu şekilde lezzet kaybını önlemiş olursunuz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder