malzemeler
12 adet iri boy kültür mantarı
250 gr yağsız kuzu kıyma
3 çorba kaşığı margarin
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı taze krema
3-5 sap maydanoz kıyılmış
1-2 sap dere otu kıyılmış
6 çorba kaşığı kaşar peyniri rendelenmiş
1 çay kaşığı kekik
12 adet taze nane yaprağı
tatlı kaşığı nişasta
tuz
karabiber
Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtınız. kullanacağınız fırın tepsisini yağlayınız.
Kararmamaları için mantarları limonlu suyun içinde güzelce yıkayınız. saplarını göbeklerinden ayırarak incecik kıyınız. Soğanı pirinç tanesi gibi küçücük doğrayınız. Derince bir tavada soğanları kısık ateşte öldürünüz.
Devamında kıymayı ve kıyılmış mantar saplarını ilave ediniz ve mantar sapları sulanıp suyunu çekene kadar soteleyiniz. Soteleme işlemi bitince kremayı, maydanozu, dereotunu, kekiği, tuzu ve karabiberi ekleyerek karıştırınız ve altını söndürerek soğumaya bırakınız.
Devamında kıymayı ve kıyılmış mantar saplarını ilave ediniz ve mantar sapları sulanıp suyunu çekene kadar soteleyiniz. Soteleme işlemi bitince kremayı, maydanozu, dereotunu, kekiği, tuzu ve karabiberi ekleyerek karıştırınız ve altını söndürerek soğumaya bırakınız.
Diğer tarafta saplarını çıkardığınız mantarları sıvı yağ ile güzelce yağlayınız ve tabanını yağladığınız fırın tepsisine yerleştiriniz.
Sotelediğiniz kıyma mantar karışımını mantarlara paylaştırarak doldurunuz. Her bir mantarın üzerine birer adet taze nane yaprağını yerleştiriniz ve rendelenmiş kaşar peynirini üzerilerine eşit paylaştırınız ve fırına sürünüz. Yaklaşık otuz dakika sonra üzerilerindeki kaşarlar kızarınca ve mantarlar suyunu bırakınca fırından çıkarınız.
Que delícia!
YanıtlaSilThank you! We'd like to publish a Brazilian dish as well, if you send us one :)
YanıtlaSil