12 Ekim 2010 Salı

pekmezli kakaolu kek

Pekmezli keki farklı kalıplarda pişirip kek tabanı olarak kullanarak, değişik krema kombinasyonlarıyla pasta formunda da sunabilirsiniz.

malzemeler
1 çorba kaşığı tereyağı
180 gr.  un
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1,5 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı  üzüm pekmezi 
2 yumurta 
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
Öncelikle fırınınızı 170 dereceye getirip ısıtınız. Kek kalıbınızı bir çorba kaşığı tereyağı ile güzelce yağlayınız. Bir çorba kaşığı unu kek kalıbınıza dökerek ve kek kalıbınızı çevire çevire her tarafının unlanmasını sağlayınız.
Un, kakao, kabartma tozu ve karbonatı çukur bir kaba eleyiniz, şekeri de ilave ederek iyice harmanlayınız. Pekmez, sıvı yağ, süt ve yumurtayı ilave ederek mikser yatdımıyla  önce yavaş daha sonra hızlı devirde 3-4 dakika kadar karıştırınız. Kek karışımını yağlayıp unladığınız kalıba dökerek önceden ısıttığınız fırına sürünüz ve 45-50 dakika pişiriniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder