bu köfteye arzu edenler küp şeklinde doğranmış kereviz ve kereviz sapı ilave edebilirler. biz kereviz kullanarak uyguladık. ancak orijinal tarif aşağıdaki gibidir.
ü 500 gr.Dana Kıyma (Yağsız)
ü 1 adet Orta boy kuru soğan (Rendelenmiş)
ü 5 Adet Dövülmüş iri sarımsak
ü 1 Tatlı kaşığı kimyon (Silme )
ü Yarım tatlı kaşığı karabiber
ü Tuz, arzu edildiği kadar
ü 1 servis kaşığı un (Silme)
ü 6 su bardağı kadar su
ü Üzerine tereyağı ve pul biber
Kıymamızın içine soğan, sarımsak, kimyon, karabiber ve tuzu koyup iyice yoğuruyoruz. Küçük küçük yuvarlak köfteler yapıyoruz.
Daha sonra, unumuzu yağsız olarak, pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Altı bardak soğuk suyumuzu ilave edip, topaklanmayacak şekilde karıştırıyoruz.
Suyumuz kaynamaya başlayınca, köftelerimiz atıp, suyu yoğunlaşıncaya kadar, pişiriyoruz.
Üzerine kızdırılmış pul biberli tereyağımızı döküp, servisimizi yapıyoruz.
Afiyet olsun . . .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder