6 Ekim 2010 Çarşamba

elma soslu piliç


Özellikle değişik lezzet arayanların beğenerek yiyecekleri bu tarifimiz çok hafif ve lezzetli bir tarif, kısa sürede hazırlanan bu yemek kısa sürede de pişmektedir.
Servis adedi
4
Zorluk derecesi
ORTA
Hazırlama süresi
20 dakika
Pişirme süresi
20 dakika
Isı ayarları

Fırın yemekleri için (°C)



Ocak üstü yemekler için (düşük-orta-yüksek)
Orta





Malzemeler
Miktar
Birim fiyat
Tutar
4 adet piliç göğsü
800 gr.
10,00
8,00
 ½ bardak un (Tam buğday unu)
160 gr.
2,00
0,32
Margarin veya tereyağ
100 gr.
4,00
0,40
5 diş ezilmiş doğranmış sarımsak
10 gr.
10,00
0,10
1 bardak elma suyu
300 gr.
2,00
0,60
2 çorba kaşığı limon suyu
30 gr.
4,00
0,12
1 çay kaşığı pul biber


1 fiske tuz





Toplam maliyet


9,54
Porsiyon maliyeti


2,40
Piliç göğsünü bir cm kalınlığına gelecek şekilde kasabınıza dövdürünüz veya bıçakla inceltiniz. İster bütün olarak kullanınız isterseniz 2 veya 4 parçaya bölerek kullanınız.
Piliçlerin her iki yüzünü de unlayınız. Bir tavada yağı eriterek kızdırınız.
Yağ kızınca piliç göğüslerini atınız. Bir müddet sonra da sarımsakları atınız. Piliçlerin her iki yüzünü de 3-4’er dakika kızartınız. Sonra kızarttığınız piliçleri bir tabağa alınız ve ılık kalmalarını sağlayınız. Tavaya elma suyu ve limon suyunu koyunuz. Biz taze ekşi elma suyu kullandık dilerseniz kutu meyve sularından da kullanabilirsiniz. Sos 3-4 dakika piştikten sonra tavukları kaynamakta olan sosa ekleyiniz. tuz ve pul biberi ekleyiniz. Sos boza kıvamına gelinceye kadar piliçlerle birlikte pişiriniz.
Yemeğiniz hazırdır. Dilerseniz patates salatası ile birlikte sunabilirsiniz.
tavada kızartınız

sıcak tutunuz
sosla birlikte pişiriniz


3 yorum:

  1. elinize sağlık, değişik bir tat olmalı... hafif de olacağını tahmin ediyorum. hemen akşama denesem mi. merak ettim.

    YanıtlaSil
  2. Bu tarifi tavuk yerine kuzu eti, elma suyu yerine rendelenmiş elmayla denesem daha ağır, böylece daha güzel olur mu acaba? Fakat nasıl bir kuzu eti kullanılabilir karar veremedim; yağlı et ekşi elmayı bozabilir, yağsız et yavan kaçabilir. Sizce ne dersiniz hangisini denemek daha mantıklı?

    YanıtlaSil
  3. öncelikle yorumlarınızı yanıtlarken sizlere hitap edebilmek ve daha sağlıklı iletişim kurabilmek adına isim belirterek yorum göndermenizi rica ediyoruz.
    sorunuza gelince "elma soslu piliç" özgün bir tarif olduğu için değişiklik yapmanızı önermiyoruz. ama mutlaka bir değişiklik arıyorsanız.av kuşları, hindi, ördek, kaz vs. kanatlılarla deneyebilirsiniz.
    ama mutlaka kırmızı etle denemek istiyorsanız dana bonfile öneririz.
    ayrıca çok yakında dana bonfilesi kullanılan ve sizin sorunuzun cevabını da içeren bir tarif yayınlayacağız.
    ilginize teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil