Özellikle değişik lezzet arayanların beğenerek yiyecekleri bu tarifimiz çok hafif ve lezzetli bir tarif, kısa sürede hazırlanan bu yemek kısa sürede de pişmektedir.
Servis adedi | 4 | ||
Zorluk derecesi | ORTA | ||
Hazırlama süresi | 20 dakika | ||
Pişirme süresi | 20 dakika | ||
Isı ayarları | |||
Fırın yemekleri için (°C) | |||
Ocak üstü yemekler için (düşük-orta-yüksek) | Orta | ||
Malzemeler | Miktar | Birim fiyat | Tutar |
4 adet piliç göğsü | 800 gr. | 10,00 | 8,00 |
½ bardak un (Tam buğday unu) | 160 gr. | 2,00 | 0,32 |
Margarin veya tereyağ | 100 gr. | 4,00 | 0,40 |
5 diş ezilmiş doğranmış sarımsak | 10 gr. | 10,00 | 0,10 |
1 bardak elma suyu | 300 gr. | 2,00 | 0,60 |
2 çorba kaşığı limon suyu | 30 gr. | 4,00 | 0,12 |
1 çay kaşığı pul biber | |||
1 fiske tuz | |||
Toplam maliyet | 9,54 | ||
Porsiyon maliyeti | 2,40 |
Piliç göğsünü bir cm kalınlığına gelecek şekilde kasabınıza dövdürünüz veya bıçakla inceltiniz. İster bütün olarak kullanınız isterseniz 2 veya 4 parçaya bölerek kullanınız.
Piliçlerin her iki yüzünü de unlayınız. Bir tavada yağı eriterek kızdırınız.
Yağ kızınca piliç göğüslerini atınız. Bir müddet sonra da sarımsakları atınız. Piliçlerin her iki yüzünü de 3-4’er dakika kızartınız. Sonra kızarttığınız piliçleri bir tabağa alınız ve ılık kalmalarını sağlayınız. Tavaya elma suyu ve limon suyunu koyunuz. Biz taze ekşi elma suyu kullandık dilerseniz kutu meyve sularından da kullanabilirsiniz. Sos 3-4 dakika piştikten sonra tavukları kaynamakta olan sosa ekleyiniz. tuz ve pul biberi ekleyiniz. Sos boza kıvamına gelinceye kadar piliçlerle birlikte pişiriniz.
Yemeğiniz hazırdır. Dilerseniz patates salatası ile birlikte sunabilirsiniz.
tavada kızartınız |
sıcak tutunuz |
sosla birlikte pişiriniz |
elinize sağlık, değişik bir tat olmalı... hafif de olacağını tahmin ediyorum. hemen akşama denesem mi. merak ettim.
YanıtlaSilBu tarifi tavuk yerine kuzu eti, elma suyu yerine rendelenmiş elmayla denesem daha ağır, böylece daha güzel olur mu acaba? Fakat nasıl bir kuzu eti kullanılabilir karar veremedim; yağlı et ekşi elmayı bozabilir, yağsız et yavan kaçabilir. Sizce ne dersiniz hangisini denemek daha mantıklı?
YanıtlaSilöncelikle yorumlarınızı yanıtlarken sizlere hitap edebilmek ve daha sağlıklı iletişim kurabilmek adına isim belirterek yorum göndermenizi rica ediyoruz.
YanıtlaSilsorunuza gelince "elma soslu piliç" özgün bir tarif olduğu için değişiklik yapmanızı önermiyoruz. ama mutlaka bir değişiklik arıyorsanız.av kuşları, hindi, ördek, kaz vs. kanatlılarla deneyebilirsiniz.
ama mutlaka kırmızı etle denemek istiyorsanız dana bonfile öneririz.
ayrıca çok yakında dana bonfilesi kullanılan ve sizin sorunuzun cevabını da içeren bir tarif yayınlayacağız.
ilginize teşekkür ederiz.